БЕСПЛАТНА ТЕРАПИЈА ПРОТИВ ТИНИТУСА

      Коментари су искључени на БЕСПЛАТНА ТЕРАПИЈА ПРОТИВ ТИНИТУСА

БЕСПЛАТНА ТЕРАПИЈА ПРОТИВ ТИНИТУСА ( ШУМ У УХУ )

Бесплатна терапија за ратне војне инвалиде и њихове  породице  .

Савез ратних  војних  инвалида Србије у  сарадњи са господином Јелић Дејаном и МАСТЕРЕЛЕКТРОНИК  ЕС обезбедило је бесплатне индивидалне аудио  трепије за све заинтересоване.

АУДИО ТЕРАПИЈА ПРОТИВ ТИНИТУСА ( ШУМ У УХУ )

Тинитус или шум у уху је перцепција звука у уху или глави, која се појављује без очигледног спољног звучног надражаја.Манифестује се као зујање,брујање,звоњава или пуцкетање  у уху.Може бити сталан или повремен,пулсирајући,високо- или нискотонски.

Код петине опште популације се јавља повремено,различитог типа и трајања, а код око 5% опште популације постоји као стално присутан шум који субјективно омета појединца у свакодневници. Код старије популације је то и учесталије.

Индиковани спољни узроци за прохибицију објективног тинитуса су васкулалне  аномалије,сметње Еустахијеве тубе или дисфункција мишића средњег уха. Објективни тинитус је веома редак – око 1% случајева. Субјективни тинитус је чешћи од објективног, узрокован променама у унутрашњем уху, што је уз оштећење слушног нерва и најчешћи узрок. Ово узрокује промену електичног сигнала у слушном нерву, што мозак региструје као „фантомски“ звук. Код таквих пацијената долази до промена мождане активности у лимбичком систему, а може доћи и до промена у аутономном нервном систему који регилише животне функције организма.

Узрок шума у ушима може бити и бука,  медикаменти ( нестероидни антиинфламаторни  – аспирин и ибипрофен;  против хипертензије; против рака),  смањен проток крви у унутрашњем уху или тумор слушног нерва. Даље, може бити узрокован и променама у спољнем или средњем уху, нпр. притиском ушне смоле на бубну опну, окоштавањем у средњем уху, а може бити повезан и са кардиоваскуларним болестима и повишеним крвним притиском.

Пацијентима са тинитусом је потребан специјалистички ОРЛ преглед, аудиограм и типанограм.

Напомена

АУДИО ТЕРАПИЈА НИЈЕ ЗА ОСОБЕ СА ЕПИЛЕПСИЈОМ, МЕНТАЛНИМ БОЛЕСТИМА И НА ПСИХО-ТЕРАПИЈИ!

За остале информације позовите Савез ратних  војних  инвалида Србије